آیا از خواص نان کتوژنیک با خبر هستید؟

 

ketogenic bread

نان کتوژنیک یک نان کم کالری، کم کربوهیدرات با پروتئین و فیبر بیشتری نسبت به نان های معمولی است.

در واقع در هر برش نان تست تنها ۴۰ کالری وجود دارد.

رژیم کتو دقیقا چیست؟

در این رژیم از شما می خواهند روزانه ۵ الی ۱۰ درصد کربوهیدرات، ۷۰ الی ۸۰ درصد چربی و ۱۰ الی ۲۰ درصد پروتئین مصرف کنید.

بنابراین مقدار کربوهیدرات در حدود ۲۰ الی ۵۰ گرم در روز تخمین زده می شود.

نان کتوژنیک چیست؟

این نان بدون گلوتن و یک جایگزین عالی برای نان سنتی است.

برای تهیه نان کتو شما به آرد آجیل، شیر بادام، تخم مرغ، کره و بیکینگ پودر نیاز دارید.

این نان به حفظ کتوز و کاهش مصرف کربوهیدرات کمک می کند.

مزیت اصلی نان کتوژنیک چیست؟

ما می دانیم که رژیم کتو محدودیت زیادی دارد و در آن خوردن نان و شیرینی به مقدار خیلی کم مجاز است.

اما نان کتوژنیک طوری تهیه می شود که به کاربران این رژیم اجازه می دهد که نان بخورند.

در حقیقت چیزی که این نان را از نان های معمولی متمایز می کند خاصیت سیر کنندگی آن با وجود اندازه کوچک آن است.

آیا نان کتوژنیک را می توان در خانه تهیه کرد؟

بله، بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می کنند این نان را در خانه تهیه کنید و در آن  موادی مانند آرد نارگیل، آرد کنجد یا آرد بادام بکار ببرید.

این آردها بسیار کم کربوهیدرات هستند و برای ایجاد چسبندگی در آنها می توان از تخم مرغ و کره استفاده کرد.

همچنین می توانید از آرد جو دوسر سبوس دار نان تهیه کنید.

فواید نان کتوژنیک

این نان بدون گلوتن و یک گزینه عالی برای افرادی که از عدم تحمل گلوتن رنج می برند است.

همچنین منبع خوبی از فیبر، چربی های سالم و پروتئین است بنابراین شما به مدت طولانی تری احساس سیری می کنید.

به طور کلی مزایای آن عبارتند از:

·       کاهش سطح قند خون

·       کاهش التهاب بدن

·       کاهش وزن

·       کاهش سطح گرسنگی

·       بهبود سلامت روده ها

·       افزایش سطح انرژی

·       تقویت عملکرد مغز

کاهش سطح قند خون

مصرف نان کتوژنیک به کنترل سطح قند خون کمک می کند و برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا دیابت مفید است.

همچنین این نان با حفظ مقاومت به انسولین به کنترل سطح قند خون کمک می کند.

کاهش التهاب بدن

از آنجایی که این یک نان بدون گلوتن است بنابراین می تواند التهاب بدن را کاهش دهد.

همچنین با حذف کربوهیدرات ها و داشتن مواد ضد التهابی مانند آرد بادام یا آرد نارگیل، التهاب بدن  خود به خود کاهش می یابد.

از دست دادن وزن اضافه

پیروان این رژیم کربوهیدرات ها را محدود کرده و با کسری کالری که ایجاد می کنند می توانند از شر وزن اضافه خود خلاص شوند.

همچنین با خوردن این نان احساس گرسنگی های پی در پی شما سرکوب می شوند.

علاوه بر آن از آنجایی که این یک نان بدون گلوتن و سرشار از چربی است می تواند به شما انرژی فوری بدهد و شما را سیر نگه دارد.

طرز تهیه نان کتو خانگی

این نان جایگزین خوبی برای نان گندم است.

در ابتدا یک و نیم فنجان آرد بادام را با دو قاشق چایخوری بیکینگ پودر و یک قاشق چایخوری نمک مخلوط کنید.

سپس شش عدد تخم مرغ را هم بزنید و ۴/۱ فنجان کره آب کرده به آن اضافه کنید.

تمام مواد خشک را با بقیه مواد ترکیب و هم بزنید تا به شکل خمیر درآید.

در آخر قالب خود را ابتدا چرب کرده و مواد را داخل آن بریزید و در فر با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۴۵ دقیقه بپزید.

نکته

اگرچه نان کتو فاقد گلوتن است اما آرد بادام و کره موجود در آن باعث می شوند که چربی اشباع شده زیادی داشته باشند.

بنابراین بهتر است هنگام خوردن برش های کوچک نان را انتخاب کرده و به همراه قدری سبزیجاتی مانند سیر و رزماری میل کنید.

نکاتی برای پخت بهتر نان کتوژنیک

برای تهیه این نان شما آرد بادام را به عنوان جایگزین آرد گندم قرار داده اید و از خمیر مایه یا بیکینگ پودر برای ور آمدن خمیر خود استفاده می کنید.

ترکیب کردن

در ابتدا مواد خشک را با هم مخلوط کنید.

سپس مواد مرطوب را به آن اضافه کنید.

پخت

این نان به حرارت کمتری نسبت به نان گندم معمولی نیاز دارد.

حرف آخر

در نهایت اینکه اگرچه این نان بدون گلوتن است اما در خوردن آن نباید افراط کرد.

منبع: sira.fit

Comments

Popular posts from this blog

آیا رژیم تخم مرغ یک رژیم مد روز است؟

طرفداران رژیم سیب چه می گویند؟

آیا رژیم تثبیت وزن واقعا موثر است؟